Over Ons

Lees hier alles over De Lelie; over de familie, de recepten, de passie en
ontdek met één klik de rijke geschiedenis.

Familiebedrijf

De Lelie is een familiebedrijf en een familiebedrijf is een bedrijf met een kloppend hart.
Dat was vroeger zo en dat is het vandaag nog.

 

Een hart voor passie & traditie

Een hart voor passie & traditie

De eerste De Lelie producten zien het licht in 1932. Cornelius Bedeer en Mathilde Verbist gaan dan persoonlijk met hun melk en platte kaas van deur tot deur.
Vanaf zijn 14 jaar helpt hun zoon Frans hen hierbij en de melktoer wordt een echt succes.

Eind jaren vijftig start Frans met de verkoop van zijn producten aan groentenwinkels, slagers en marktkramers. Binnen de kortste keren wordt De Lelie een begrip voor verse producten en constante kwaliteit.

De Lelie van 1932 tot vandaag

De Lelie yoghurt en platte kaas hebben een rijk verleden van meer dan 80 jaar.

  • De Lelie door de jaren heen

    1932

    Het echtpaar Cornelius Bedeer en Mathilde Verbist starten een melktoer in Sint-Mariaburg Ekeren.
    Al snel combineren zij hun melktoer met de ambachtelijke productie van platte kaas.
    De merknaam De Lelie wordt voor het eerst gebruikt.

    1939 - 1945

    De 2de wereldoorlog maakt dat er te weinig melk is.
    De productie van platte kaas ligt dan ook stil.

    1950: Frans Bedeer rijdt met zijn fiets door het dorp, twee melkkannen en de maatbeker aan het stuur

    1950 - 1958

    Zoon Frans Bedeer helpt mee in de zaak van zijn ouders.Hij rijdt met zijn fiets door het dorp, twee melkkannen en de maatbeker aan het stuur.

    1959

    Frans legt zich toe op de productie van platte kaas voor de verkoop aan winkels.
    Zijn zus Maria en haar echtgenoot nemen de melktoer van hem over.

    1963: De Lelie installeert de 1ste manuele afvulmachine om platte kaas in zakjes of petit suisse af te vullen

    1963

    De Lelie installeert de 1ste manuele afvulmachine om platte kaas in zakjes of petit suisse af te vullen.

    1963: De Lelie installeert de 1ste manuele afvulmachine om platte kaas in zakjes of petit suisse af te vullen

    1978

    De 1ste gekoelde vrachtwagen gaat de baan op.

    1981

    Op de eerste automatische afvulmachine Hamba worden potjes platte kaas met onderin een laagje fruit afgevuld.

    1982: Naast de platte kaas produceert De Lelie nu ook yoghurt

    1982

    Naast de platte kaas produceert
    De Lelie nu ook heerlijke yoghurt.

    1985

    Zoon Luc stapt in het familiebedrijf.

    1990: De Lelie introduceert 8 potjes fruityoghurt, verpakt in een zakje

    1990

    De Lelie introduceert 8 potjes fruityoghurt, verpakt in een zakje.
    Tot op vandaag blijft De Lelie de enige zuivelproducent die zijn multipack zo te koop aanbiedt.

    1995

    Frans gaat verdiend met pensioen.
    Schoonzoon Gert Mertens versterkt het bedrijf en neemt de technische leiding in handen.

    1997: De Lelie brengt nu ook yoghurt op een laagje fruit

    1997

    De Lelie brengt nu ook yoghurt op een laagje fruit.

    1982: Naast de platte kaas produceert De Lelie nu ook yoghurt

    1999

    Luc en Gert beslissen te herlokaliseren.
    De gebouwen in Ekeren zijn te klein geworden, zonevreemd en bieden geen toekomstperspectief.
    Ze kiezen voor Kalmthout, perfect gelegen tussen de melkveebedrijven.

    2002

    Eind mei wordt de nieuwe productiehal te Kalmthout in gebruik genomen.

    2014

    De Lelie is uitgegroeid tot een dynamische KMO met 18 werknemers.
    Als nichespeler heeft De Lelie zich een vaste plaats veroverd als
    producent van hoogwaardige zuivelproducten.

 

Recepten gaan over van vader op zoon

Recepten gaan over van vader op zoon

In de jaren '90 geeft Frans Bedeer zijn levenswerk door.
Zoon Luc en schoonzoon Gert erven niet alleen de recepten en productiemethodes.
Ook de passie voor traditionele producten, vol smaak, krijgen ze mee.
Producten gemaakt met geduld en respect.

Vandaag werken Luc en Gert nog altijd op basis van de kennis en geheimen
die hen toen werden doorgegeven. Productiemethodes werden natuurlijk
wel aangepast aan de strenge kwaliteitseisen van de Belgische en Europese overheden.

 

 

Recepten gaan over van vader op zoon

Een bedrijfsfilosofie die je proeft

Lekkere yoghurt en platte kaas maken is een kunst.
Het vraagt geduld, vakkennis en toewijding.

Luc, Gert en hun medewerkers zetten zich elke dag in om de beste producten te maken. Dat wil ook zeggen met een gezonde prijs/kwaliteitsverhouding en de grootste zorg voor mens en natuur.