Heerlijke yoghurt

Yoghurt bezit belangrijke gezondheidstroeven

Yoghurt bezit belangrijke gezondheidstroeven

Yoghurt is een voedzaam en licht verteerbaar zuivelproduct. Omdat yoghurt levende melkfermenten bevat, noemen we het een levend product. Door zijn uitstekende voedingseigenschappen bezit yoghurt belangrijke gezondheidstroeven voor jong en oud. Voedingsexperts raden aan om dagelijks 3 à 4 zuivelproducten per dag te eten.

Toch weten 4 Belgische consumenten op 10 niet dat yoghurt gezond is en o.a. helpt om het beendergestel te versterken. Slechts 44% weet dat yoghurt goed is voor de darmflora.

Naar de yoghurt kiezer Yoghurt is op vele manieren lekker

Yoghurt is op vele manieren lekker

De De Lelie yoghurts kunnen natuur gegeten worden of als yoghurtdessert of yoghurtontbijt. U kiest dan de De Lelie yoghurt met fruit of een natuuryoghurt waar u zelf stukjes vers fruit aan toevoegt.

Verder is yoghurt ook super om een lekkere dipsaus, yoghurttaart of yoghurtijs te maken.




Er is standyoghurt en roeryoghurt

Er is standyoghurt en roeryoghurt

Yoghurt bestaat in de soorten standyoghurt en roeryoghurt.
Je vindt ze beide bij De Lelie. De grote verschillen ?

Standyoghurt rijpt in de verpakking waarin je 'm koopt. Hij heeft een stevige structuur en is mooi schepbaar met je lepel. Roeryoghurt wordt al voorgeroerd en is daardoor gladder. Bij De Lelie vind je naast de roeryoghurt natuur ook roeryoghurts met een superdik laagje fruit onderaan.

Zo wordt yoghurt gemaakt

  • Van melk naar standyoghurt in 5 stappen

    1. Het pasteuriseren van de melk

    De melk wordt gedurende een korte tijd opgewarmd (gepasteuriseerd).
    Zo worden schadelijke bacteriën vernietigd en kunnen de melkeiwitten zwellen.

    2. Incubatie

    Yoghurtculturen worden toegevoegd. Zij zorgen voor de verzuring.

    3. Afvullen

    De melk met yoghurtculturen wordt in de verpakking afgevuld.

    4. Fermentatie - rijping

    De yoghurtverpakkingen worden in een broedcel geplaatst.
    Daar krijgen ze rustig de tijd om zich te transformeren tot een lekkere standyoghurt.

    5. Afkoelen

    Na PH controle is de yoghurt klaar om afgekoeld te worden tot onder de 7°C.

     

  • Van melk naar roeryoghurt in 5 stappen

    1. Pasteuriseren melk

    De melk wordt gedurende een korte tijd opgewarmd (gepasteuriseerd).
    Zo worden schadelijke bacteriën vernietigd en kunnen de melkeiwitten zwellen.

    2. Incubatie

    Yoghurtculturen worden toegevoegd. Zij zorgen voor de verzuring.

    3. Fermentatie - rijping

    Tijdens een nacht rusten krijgt de melk de tijd om zich te transformeren tot yoghurt.

    4. Roeren

    Na een PH controle wordt de yoghurt glad geroerd.

    5. Afvullen + koelen

    De yoghurt is nu klaar om afgevuld te worden in potjes.
    Eens afgevuld wordt de yoghurt afgekoeld tot onder de 7°C.

     

Recept-tips met yoghurt

Recept huisgemaakte frozen yoghur

Huisgemaakte frozen yoghurt

Een alternatief voor het klassieke roomijsje op basis van yoghurt.dat Minstens even lekker en gezond.
Wie low-calories wil gaan, kan magere of 0% yoghurt gebruiken.

Download recept
Recept yoghurtsausje voor gevulde paprika's met couscous & feta

Gevulde paprika's met yoghurtsausje

Deze paprika's vul je met een kruidige couscous met rozijnen en blokjes pittige feta. Zo krijg je een lichte, vegetarische maaltijd. Een heerlijk yoghurtsausje maakt het gerecht compleet.

Download recept