Ambachtelijke kwaliteit

Echt lekkere platte kaas of yoghurt begint bij de koe in de wei.

De koe bepaalt de smaak

De koe bepaalt de smaak

Het begint al bij de koe en de boer. Zij bepalen mee hoe lekker jouw yoghurt of platte kaas wordt. Het gras, het seizoen, de extra voeding, de liefde waarmee de boer zijn koeien verzorgt, het zorgzame melken…

Het maakt of de koe lekkere of minder lekkere melk produceert. En dat proeft een kenner meteen. De Lelie producten worden daarom uitsluitend gemaakt met zuiver Belgische melk. Die wordt zorgvuldig geselecteerd bij coöperatieven van Belgische melkveehouders.

 

Controleren is een must en een vak

Controleren is een must en een vak

Wat niet goed genoeg is, komt er niet in.
Daarom beoordelen Luc en Gert zelf de melk.
Ze kijken naar de kleur, ruiken de geur en proeven natuurlijk.
Eiwit, vetgehalte en versheid zijn bepalend voor de kwaliteit van de melk.

De coöperatieve haalt de melk dan ook binnen de 72 uur na het melken op bij de melkveehouders. Buiten de externe controles zijn er nog talloze interne controles die een constante kwaliteit waarborgen.

 

Ambachtelijk is geen lege term

Ambachtelijk is geen lege term

De Lelie maakt verse platte kaas nog op ambachtelijke wijze.
Zo gebeurt het afscheiden van de kaaswei nog altijd met filterdoeken of door een kaascentrifuge met schraper. Dat geeft een unieke platte kaas met een mooie homogene vaste structuur.

 

Minder produceren voor meer kwaliteit

Minder produceren voor meer kwaliteit

Wie verse producten wil aanbieden mag niet te grote hoeveelheden produceren.

De Lelie gelooft in beperkte producties om de kwaliteit hoog te houden.
Elke week wordt de productie zorgvuldig bepaald in functie van de vraag.
Eens verpakt, wordt de productie bij 7°C gestockeerd in koelruimtes.

 

 

De Lelie voert het ACS Certificaat


De Lelie voert het ACS Certificaat

ACS Staat voor 'Autocontrole Systeem'. Het certificaat wordt uitgereikt door het FAVV, het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.
Het wordt pas toegekend na strenge audits die zich toeleggen op hygiëne, HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) en traceerbaarheid van de geproduceerde en getransporteerde goederen.

 

 

>Lekker én goed

Lekker én goed

In yoghurt en platte kaas zitten vitaminen, mineralen en eiwitten.
Het zijn belangrijke bouwstoffen voor je lichaam.

Ze zorgen voor een gezonde groei, geven je energie en beschermen je tegen aanvallen van buitenaf. De voedingsdriehoek adviseert dan ook 3 à 4 porties zuivel per dag.